فضای آموزشی شاد

 

 

مدرسه شاد

 

 

بدون تردید، اولین نکته‌ایکه در طراحییک فضای آموزشی برایکودکان و حتی نوجوانان و بزرگ‌سالان مدّنظر کارشناسان قرار دارد، توجه به ایمن‌سازی فضای آ‌موزشی است. پس از آن، توجه به نکات زیر فضای آموزشی را با نشاط‌تر می‌سازد:

- استفاده از رنگ‌های شاد و مناسب برای هر موقعیت یادگیری؛ در این رابطه می‌توان از نظر روان‌شناسان نیز بهره برد.

- طراحی فضاهای آموزشی مختلف (از جمله آزمایشگاه، کتابخانه، کلاس و کارگاه) به نحوی باشد که حس کنجکاوی و کاوشگری دانش‌آموز را تحریککند. به موازات تأثیرات مطلوب آموزشیکه این امر دارد، ی حس کنجکاوی، شادی و نشاط به همراه می‌آورد.

- چیدمان میز و صندلی‌هایکلاسی به گونه‌ای باشد که انجام دادن کار گروهی به سهولت ممکن شود. چیدمان خطی (قرار گرفتن نیمکت‌ها پشت سر هم) نه‌تنها خستگی و کسالت به دنبال دارد، امکان مشارکت و کار گروهی را کاهش می‌دهد. محصول یک فرایند گروهی فقط یک گزاره درسی نیست بلکه فرایند مشارکت و همکاری، هم‌فکری و تبادل نظر نه‌تنها قدرت استدلال، نقد و بررسی و را افزایش می‌دهد، شور و نشاط آموختن را چندین برابر می‌کند.

- تزئین کلا‌س‌ها و سایر مکان‌های مدرسه به گونه‌ای باشد که در دانش‌آموز احساس تعلق و دلبستگی  ایجاد کند. برای مثال، از ایده‌های دانش‌آموزان برای تزیین کلاس و از دست‌سازه‌های آنان برای تزیین همه جای مدرسه استفاده شود. همچنین، تصاویر دانش‌آموزان در قسمت‌های مختلف کلاس و سایر مکان‌های مدرسه نصب گردد. برای این کار باید حواسمان باشد که تنها به دانش‌آموزانیکه از نظر درسی برتری دارند. توجه نشود بلکه همه دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف (هنری، ورزشی، فوق برنامه و .) مورد توجه قرار گیرند. بدون تردید، اگر با دید مثبت به دنبال نقاط قوت هر دانش‌آموز باشیم موارد متعددی را برای تشویق و تقویت خواهیم یافت.

- در نصب تابلوها، به جنبه انگیزشی و شادی‌آفرین بودن آن‌ها توجه شود.

- امکانات و مکان‌های ورزشی و تفریحی به حیاط مدرسه محدود نشود. فضای مدرسه به گونه‌ای طراحی شود که در قسمت‌های مختلف مدرسه، امکان تفریح و بازی باشد. برای تحقق این امر، حیاط مدرسه را می‌توان به بازی‌های حسی و حرکتیکه به جنب و جوش‌ زیاد نیاز دارند اختصاص داد و مکان‌های دیگر را برای بازی‌های فکری، اجرای پانتومیم و سایر بازی‌هاییکه تحرککمتری دارند، طراحیکرد.

- در تقسیم‌بندی فضاهای مدرسه، سعی شود مکان‌های بهره‌مند از نور طبیعی به‌عنوان کلاس درس انتخاب شوند. بهره‌مندی از نور طبیعی بر میزان شور و نشاط می‌افزاید.

- به همان نسبت که در و دیوار مدرسه در حالات خلقی و روحی دانش‌آموزان و معلمان تأثیر دارد، آراستگی ظاهری دانش‌آموزان و معلمان نیز دارای اهمیت است. استفاده از رنگ‌های شاد و الگوهای پوششی مناسب، ضمن افزایش جذابیت‌های بصری، نشاط بیشتری به دنبال دارد.

- ایجاد فضای سبز در مدرسه؛ ایجاد فضای سبز حتی به اندازهیک گلدان کوچککه مسئولیت کاشت، نگهداری، هرس، برداشت و آن به عهده دانش‌آموز باشد، در ایجاد شور و نشاط تأثیر بسیاری دارد.

 


مدرسه شاد مدرسه ,فضای ,نشاط ,شاد ,توجه ,آموزشی ,و نشاط ,باشد که ,فضای آموزشی ,شور و ,و سایر ,سایر مکان‌های مدرسهمنبع

چگونگی ایجاد فضای شاداب

پرسش مهر98-99

چگونه مدرسه شاد داشته باشيم

فضای آموزشی شاد

نقش مدیر در شاداب سازی مدارس

معلم شاد

راهکار های مناسب برای داشتن فضایی شاد در مدرسه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اندروید تایم پی سی وی پی ان هر چی که بخوای دانلود موزیک های ایرانی جدید دانلود فایل خدمات تابلو سازی با کیفیت موضوعات عمومی پراکسینو تخفیفان twin rozblog